Blijf weg van burn-out !

Thema

Voorkomen van burn-out

Prijs
Doelgroep

Medewerkers WZC;Medewerkers CDV;Medewerkers GAW

1 credit

Boek vorming

VF_OZ_066

De opleiding in het kort

Burn-out blijft actueel. Mensen geraken uitgeput, verliezen motivatie, gaan over hun grenzen. Maar wat is burn-/bore-out nu precies? Wat zijn signalen? Hoe merk je het bij collega’s dat de motor wat sputtert? Wat is het verschil met depressie? We gaan burn-out als het ware uitkleden tot op het bot opdat iedereen begrijpt wat het is. En vooral: wat kan je preventief doen om het te voorkomen.

Inhoud en aanpak

Doelstelling:
- deelnemers weten wat burn-out zijn en hoe je het herkent
- deelnemers hebben inzicht in eigen energie-gevers en -vreters
- inchecken en ‘nulmeting’ over eigen energie
- burn-out binnenstebuiten: wat is het (niet?) – hoe ontstaat het – wat doet het met ons
- wat is belangrijk om je veerkracht/energie in balans te houden. Op interactieve wijze gaan we op zoek naar wat op maat van elke deelnemer wérkt om veerkracht/energie op peil te houden, waar energie aan verloren gaat, hoe de balans kan hersteld of in evenwicht kan worden gehouden.
- levenswiel en andere in coaching gebruikte oefeningen worden doorheen de vorming meegegeven, opdat deelnemers daar zelf na de vorming verder mee aan de slag kunnen.
- er wordt input gedaan omtrent snelle relaxatietechnieken: (hartcoherentie, oefeningen uit de positieve psychologie, Jacobson-relaxatie, mindfulness-oefeningen). Er wordt toegelicht hoe ze werken en waar je meer info kan vinden
- afsluitend maakt elkeen voor zichzelf een aanzet tot actieplan om de eigen draagkracht/veerkracht te gaan versterken.
Voor de deelnemers wordt voorzien in een PPT, theoretische achtergronden en een bundel met relaxatie-oefeningen die men zelf kan toepassen.

Alle trainingen/vormingen van Train2growth zijn steeds interactief, zijn een mix van theoretische achtergrond, zelfreflectie, werken met eigen voorbeelden/ervaringen.

Jürgen is erkend stress- en burn-outcoach en relaxatietherapeut en geeft in deze opleiding ook veel praktijkvoorbeelden om de lesinhoud te voeden.

Trainer(s)

Braeckevelt Jürgen

Vormingsinstelling

Train2Growth

0472 03 32 43

Praktisch

Duurtijd vorming

1 dagdeel van 3 uur

Regio

Online

Randvoorwaarden

Aantal deelnemers

Min.

12

Max.

20